Natuurlijk wonen: haal de buitenlucht naar je woonkamer

Verlang je naar een woonkamer waar je écht even tot rust kunt komen na bijvoorbeeld een lange dag werken? Nou, het goede nieuws is dat dit makkelijker is dan je denkt! Laten we kijken hoe je met een paar simpele aanpassingen je woonkamer kunt omtoveren tot een ruimte die rust en natuur uitstraalt. En nee, je hoeft echt geen expert te zijn om dit voor elkaar te krijgen. 

Planten, planten en nog eens planten

Het eerste wat je nodig hebt, zijn natuurlijk planten. Groot, klein, hangend of staand, het maakt niet uit. Planten zorgen voor die frisse, natuurlijke sfeer in huis. En weet je, ze zijn ook nog eens goed voor de lucht in je huis. Zet bijvoorbeeld een paar grote planten naast je bank of in die lege hoek. En voor wat extra sfeer, wat dacht je van een paar kleine plantjes op je dressoir? Ja, precies daar naast die leuke foto’s.

Natuurlijke materialen en kleuren

De natuur is niet alleen groen, maar heeft ook prachtige kleuren en materialen. Denk aan hout, rotan, linnen… dat soort dingen. Probeer deze materialen terug te laten komen in je meubels of decoraties. Stel je voor, een mooie houten bijzettafels in de hoek van de kamer. Niet alleen handig voor je kopje koffie, maar het geeft ook direct zo’n lekker natuurlijk sfeertje. En dan die kussens of gordijnen in rustige aardetinten, zoals zandkleur, zachtbruin of mosgroen. Die kleuren geven meteen een warm gevoel.

Licht en lucht doen wonderen

Natuurlijk wonen betekent ook dat je slim omgaat met licht en lucht. Zorg dat er lekker veel daglicht in je woonkamer komt. Trek die gordijnen maar flink open en laat het zonnetje lekker naar binnen schijnen. Niks is toch fijner dan een kamer vol zonlicht? Nog een pluspunt: natuurlijk licht is ook nog eens supergoed voor je humeur. En over frisse lucht gesproken. Gooi zo nu en dan eens een raampje open, zodat die lekkere buitenlucht naar binnen kan waaien. Die frisse lucht is niet alleen goed voor je, maar het voelt ook gewoon heerlijk aan, toch? 

Het is echt niet moeilijk en je hoeft geen fortuin uit te geven. Met een paar planten, natuurlijke materialen en aandacht voor licht en lucht, kom je al een heel eind. Dus, waar wacht je nog op? Tijd om die woonkamer een frisse, natuurlijke make-over te geven! Veel plezier en geniet van je nieuwe woonkamer!