Thuis krachttraining doen? Dit heb je in ieder geval nodig!

Heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan en sport je liever vanuit huis? Als je graag aan de slag wilt gaan met krachttraining, is het goed om te weten hoe je daar het beste mee kunt beginnen. Je hebt natuurlijk wel het een en ander nodig om effectief te trainen. Terwijl je in de sportschool gemakkelijk toegang hebt tot allerlei apparatuur, is dat thuis natuurlijk niet het geval. Welke items onmisbaar zijn als je thuis gaat krachttrainen? Wij zetten het hieronder voor je op een rij.

Halterbank

Een item dat niet mag ontbreken in je thuisgym, is een halterbank. Dit is een bank die gebruikt wordt om allerlei krachtoefeningen mee te doen. Met dit item heb je de mogelijkheid om verschillende spiergroepen te trainen. Denk hierbij aan je borstspieren, schouders, biceps en triceps, maar ook aan buikspieren en rugspieren. Het is een heel veelzijdig fitnessitem dat veel mogelijkheden biedt, waardoor het echt onmisbaar is als je graag thuis wilt krachttrainen.

Dumbbells

Om goede krachttrainingen uit te voeren, heb je ook dumbbells nodig. Dit zijn gewichten die voor tal van verschillende oefeningen te gebruiken zijn. Dumbbells zijn te verkrijgen in diverse gewichtsklassen. Het is belangrijk dat je kiest voor de gewichtsklasse die bij je past. Het kan geen kwaad om meerdere dumbbells in je thuisgym te hebben, zodat je het gewicht kunt aanpassen aan je oefeningen.

Halterstang en halterschijven

Items die ook handig zijn om te hebben als je thuis gaat krachttrainen, zijn een halterstand en halterschijven. Een halterstang is een lange, rechte staaf die gebruikt wordt voor diverse zware krachtoefeningen. Om het gewicht te verhogen, kun je halterschijven gebruiken. Je schuift deze schijven eenvoudig over de stang heen.

Tijdens zulke oefeningen is het fijn als je veel grip hebt, zodat je ze goed kunt uitvoeren. Daarvoor komen lifting straps goed van pas. Lifting straps helpen je bij het verbeteren van je grip en zorgen ervoor dat je meer herhalingen kunt doen. Ook zorgen de straps voor extra stabiliteit tijdens je oefeningen.

Krachttraining accessoires

Om het maximale uit je trainingen te halen, komen ook krachtraining accessoires goed van pas. Er zijn een aantal accessoires die jouw sportsessies comfortabeler voor je maken. Denk bij handige krachttraining accessoires aan bijvoorbeeld een lifting belt voor goede ondersteuning tijdens zware liften. Ook handschoenen, weerstandsbanden en een fitnessmat zijn accessoires die je kunt overwegen.

Deze items komen goed van pas als je thuis aan krachttraining gaat doen. Beschik je over de de juiste apparatuur in je thuisgym, dan kun je het maximale uit je trainingen halen!