Krachttraining; zo zie je weer resultaat! 

Iedereen die aan krachttraining doet, kent de enorme voordelen ervan. Waar een aantal jaren geleden cardio nog de heilige graal was en we massaal gingen hardlopen en wielrennen, is dat vandaag de dag wel anders. Met krachttraining bereiken veel sporters veel eerder het resultaat wat ze willen, namelijk een gestroomlijnd en fit lichaam. Daarnaast is krachttraining hét middel tegen veroudering. Natuurlijk kun je de tijd niet stilzetten, maar je kan er wel voor zorgen dat je lichaam sterk en vitaal blijft. Wanneer je ouder wordt gaat je lichaam steeds meer spier afbreken, maar dit is tegen te gaan wanneer je actief aan krachttraining doet. Kortom, genoeg reden om lekker door te blijven gaan met het hangen aan die ijzers. Maar wat nou als je al een tijdje geen vooruitgang meer ervaart? Het zogenaamde plateau is iets wat veel krachttrainers kennen. Daarom hier een aantal tips om snel weer resultaat te zien. 

Verhoog je gewicht 

Iets waar je in het begin bij krachttraining niet aan moet denken, maar op een gegeven moment toch zeker aan de hand is; je gewicht moet omhoog. Beginners krijgen soms al spierpijn van het doen van oefeningen zónder gewicht, ervaren krachttrainers zullen altijd zichzelf moeten blijven uitdagen om resultaat te blijven zien. Ook wanneer je niet denkt dat je nog meer gewicht kan dragen, is het aan te raden dit tóch even te proberen. Al is het maar een halve kilo bij het squatten meer, elke toename is een toename. Alleen dit is de weg naar steeds meer progressie. Mocht je qua gewicht echt even geen kracht hebben om meer toe te voegen, dan is er nog de mogelijkheid om de frequentie op te schroeven. Dit kun je doen door een aantal herhalingen toe te voegen. Wees daarnaast niet te zuinig om speciale materialen aan te schaffen. Speciale lifting straps en bijvoorbeeld een lifting belt kunnen behoorlijk het verschil maken bij het boeken van progressie. 

Abs are made in the kitchen 

Heb je je training allemaal keurig op orde, maar blijft het resultaat wat je graag wilt zien nog steeds uit? Dan wordt het tijd om eens goed naar je voeding te kijken. Wanneer je intensief aan krachttraining doet, moet je niet het belang van eiwitten onderschatten. Schroef het aantal eiwitten in je voeding omhoog, en laat het anders eens door een professional checken. Ook gezonde vetten en voldoende koolhydraten heb je in de juiste verhouding nodig. Dus investeer in kwalitatief goed eten, anders kan je nog zo hard trainen maar blijft het gewenste resultaat uit. 

Kortom, neem krachttraining serieus. Ook al vind je jezelf een beginner, in de praktijk ben je wellicht al veel meer een professional dan je zelf denkt. Schroom dan ook niet om de benodigde spullen aan te schaffen hiervoor. Alleen dán ga jij keer op keer resultaat zien!