Gezond leven is belangrijk, ook voor jouw medewerkers

Zoals we allemaal wel weten is het belangrijk om gezond te leven. Een gezonde levensstijl kan namelijk verschillende voordelen opleveren, zoals een betere conditie en een betere gemoedstoestand. Zorg jij er echter ook voor dat jouw medewerkers gezond en fit zijn en blijven? Waarom dat belangrijk is én hoe je jouw medewerkers gezond houdt, zetten we hieronder voor je op een rij.

Waarom gezonde medewerkers van belang zijn

Als werkgever is het belangrijk om jouw medewerkers te stimuleren om een gezonde levensstijl aan te houden. Dit kan namelijk op verschillende vlakken zijn vruchten afwerpen. Zo zijn gezonde medewerkers minder vaak ziek, waardoor je ziekteverzuim voorkomt en dus met de handen in het haar komt te zitten. Ook kunnen gezonde medewerkers zich bijvoorbeeld beter concentreren, waardoor de medewerkers ook productief zijn. Bovendien is de mentale gezondheid ook erg belangrijk, waardoor de medewerker minder stress ervaart. En zo zijn er nog wel meer voordelen op te noemen: al met al is een gezonde medewerker, zowel fysiek als mentaal, belangrijk voor zowel de werkgever als de werknemer.

Hoe gezond zijn jouw medewerkers écht?

Het moge duidelijk zijn dat gezonde medewerkers belangrijk zijn, maar weet jij eigenlijk wel écht hoe jouw gezond jouw medewerkers zijn? Voordat je tot eventuele acties kunt overgaan, is het namelijk wel belangrijk om te weten hoe jouw medewerkers zich echt voelen.

Je kunt bijvoorbeeld meten hoe gezond jouw medewerkers zijn aan de hand van een pmo onderzoek. Tijdens zo’n onderzoek worden er verschillende tests en metingen uitgevoerd bij jouw medewerkers, zodat je een duidelijk beeld krijgt van hun gezondheid. Ook kunnen zo eventuele kwaaltjes naar voren komen, zodat er direct tot actie kan worden overgegaan en via deze weg ziekteverzuim kan worden voorkomen. Een pmo kan dus erg voordelig zijn voor zowel jouw medewerkers als voor jouw bedrijf: meer over dit onderzoek, kun je vinden op everybodyfrank.com.

Zo stimuleer je jouw medewerkers om gezond te leven

Als je eenmaal de gezondheid van jouw medewerkers hebt gemeten, is het ook belangrijk dat je jouw medewerkers stimuleert om daadwerkelijk gezond te leven. Begin bijvoorbeeld met het neerzetten van een fruitschaal op de werkvloer, zodat iedereen een gezond tussendoortje kan nemen. Ook is het goed om de wandelingen in de pauzes te stimuleren, of stel een fietsenplan op. Zo kunnen jouw medewerkers met de fiets naar het werk komen, in plaats van met de auto. Ook is het goed om regelmatig met jouw medewerkers in gesprek te gaan. Mochten de medewerkers tegen iets aanlopen, dan kan dat op een laagdrempelige manier worden verteld.