Geven groenten en fruit je gezondheid een boost?

Ondanks dat groenten en fruit gezond voor je zijn, zijn er maar weinig mensen die iedere dag voldoende ervan binnen krijgen. Dit ligt niet alleen aan de wilskracht van mensen, ook de inrichting van de maatschappij speelt hierin mee. De prijs van groenten en fruit ligt vaak hoger dan de ongezonde producten als een pak koekjes. Fruit is sinds de eeuwwisseling met 56% gestegen, terwijl suiker met 19% is gedaald. Een gezonde keuze is dus ook een dure keuze.

Eten Nederlanders veel groenten en fruit?

Ondanks dat we meer groente en fruit gaan eten, mogen we nog steeds wel wat meer ervan eten. Volgens het RIVM eten we 131 gram groente per dag van de aanbevolen 250 gram. Met slechts één portie fruit komen we ook niet aan de aanbevolen twee stuks. 66% van de Nederlanders eet niet genoeg groente, en 75% krijgt te weinig fruit binnen. Tijdens het kiezen van een spel op online legale casino sites kun je eenvoudig een stuk fruit nuttigen.

In groente en fruit zitten vezels die goed zijn voor de spijsvertering. Daarnaast heeft elk stuk fruit of groenten ook zijn eigen vitamines en kwaliteiten. Er is geen fruit wat er echt uitspringt op het gebied van gezondheid. De variatie van verschillende soorten fruit zorgt ervoor dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt. Groente en fruit hebben onderstaande voordelen.

Vezelrijk

Fruit en groenten bevatten veel vezels. Hierdoor zorgen ze voor een soepele stoelgang en goede spijsvertering.

Weinig calorieën

De voedingswaarde van groenten en fruit is hoog, terwijl er weinig calorieën in zitten. Niet voor niets mag je er veel van eten. Nemen we als voorbeeld een appel, deze heeft 75 calorieën en geeft je veel voedingsstoffen. Een plak ontbijtkoek heeft 92 calorieën maar heeft veel minder voedingsstoffen.

Een verzadigend gevoel

Omdat groenten en fruit veel vezels bevatten, geeft dit een verzadigend gevoel. Komen de vezels in de dikke darm terecht, worden de fermenteerbare vezels afgebroken door de darmbacteriën. Hierdoor komen er stofjes vrij die de hersenen vertellen dat we vol zitten.

Vitamines en mineralen

Fruit en groente staan bekend om de vele mineralen die ze bevatten. Voor verschillende processen zijn ze belangrijk in het lichaam. Deze spelen een belangrijke rol voor verschillende processen in het lichaam. De vitamines en mineralen zijn goed om je afweersysteem een handje te helpen op pijl te houden. Omdat je lichaam ze niet zelf aanmaakt, is het goed ze binnen te krijgen.

Bloedsuikerspiegel die stabiel is

Langzame koolhydraten en vezels zorgen ervoor dat suikers minimaal worden opgenomen in het bloed. Op deze manier wordt er voorkomen dat er een piek ontstaat in het bloedsuikerniveau. Neem tijdens blackjack online spelen gerust een appel of ander stuk fruit.

Tot slot

Groente en fruitconsumptie is belangrijk omdat je de kans verlaagd op aandoeningen, en om je algehele gezondheid te ondersteunen. Toch mag er nog veel meer groente en fruit worden gegeten, waardoor er voor de maatschappij nog een hele uitdaging op de loer ligt. Om gezond te eten is erg lastig in de huidige leefomgeving. Om te beginnen zou de prijs van de gezonde producten omlaag moeten zodat de consument meer groente en fruit koopt.